Засилено полицейско присъствие по пътищата заради 24 май, баловете и изборите

0
142
Засилено полицейско присъствие

Засилено полицейско присъствие ще има по магистралите и основните пътища в страната заради 24 май, абитуриентските балове и изборите.

Движението на тежкотоварни камиони ще бъде спирано днес и в неделя. Униформени ще регулират трафика на входовете и изходите на столицата и големите градове, както и участъците, които са в ремонт на магистралите “Тракия” и “Хемус”.

Днес преди обяд и в неделя от обяд до 20 часа се спира движението на тежкотоварни камиони по магистралите “Хемус”, “Тракия”, “Струма” и “Марица”, както и по основните пътища Русе – Велико Търново, Варна – Бургас – Малко Търново, Благоевград – Кулата, София – Калотина и Ботевград – Враца.

Засилен ще бъде контролът с камери за превишена скорост. Повече проверки ще има за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, както и за седнали зад волана без шофьорски книжки. В градовете под особено наблюдение на пътните полицаи ще бъдат абитуриентските кортежи.

При очакваните на места обилни валежи от Пътна полиция препоръчват да се изчака спирането на дъжда и тогава да се продължи с пътуването. Призовават също за повече внимание и толерантност към мотористите.