Засилено „военно присъствие“ от днес по пътищата в Русенско

0
4158
Засилено „военно присъствие“

Засилено „военно присъствие“ ще има през следващите дни по пътищата в Русенско, съобщават от областната администрация.

Причината е предислокация на военнослужещи и военна техника за участие в летните многонационални учения в Румъния и България София. Военните ще участват в ученията „Saber Guardian – 2019“, „Шабла – 2019“, „Strike Back – 2019“ и „Swift Response -2019“.

За датите 2, 6 и 7-ми юни се очаква да преминат по-голям брой машини, като на днешния 2-ри юни през Русенска област е предвидено да преминат около 90 единици военна техника. На 6-ти юни (четвъртък) се очаква техният брой да бъде 61, а на 7-ми (петък) 12.

Военните машини влизат на територията на Република България през ГКПП „Кап. Петко Войвода“, като на територията на област Русе преминават по определен маршрут и график, а при необходимост се използва полигона край село Николово. Техниката напуска територията на страната през ГКПП „Дунав мост“. Според графика придвижването през територията на областта ще се осъществява през светлата част на денонощието и ще бъде в часовия диапазон между 13.30 ч. и 17.30 ч.

Според представителите на екипа е възможно преминаването на военна техника в района до 27.06.2019 г.

От Министерството на отбраната се обръщат към гражданите с молба да спазват мерките за безопасност на органите на Служба „Военна полиция“, които ще ескортират колоните.