Заслужава ли си закупуването на вендинг машина за работното място?

0
Вендинг

В днешното натоварено работно ежедневие трябва да изпълняваме много задачи. Често ни се иска да се освежим с чаша кафе и да похапнем нещо, за да можем да се подкрепим и да се освободим за малко от напрежението. Много по-лесно ще бъде, ако знаем, че от намиращия се на работното място близък автомат можем да си вземем кафе, вода, студена напитка или закуска.

Много служители се нуждаят точно от този баланс между усилена работа и пълноценна почивка, затова осигуряването на подходяща вендинг машина ще бъде идеалното решение. Тя може да се окаже подходящ начин да запазите и здравето на персонала, ако освен кафе, продава и здравословна храна.

Дори първоначално да ви се стори, че инвестицията във вединг машина не е малка, ако се замислите, ще се досетите колко много предимства ще получите за офиса си.

Ниски режийни разходи

Вендинг машините са лесни за работа и управление, а вие няма да имате нужда от продавач. Спестявате и от наем за работна площ, а освен това, автоматите не консумират много електроенергия. За поддръжката и зареждането ще се грижи фирмата, от която сте закупили машината, ако сте в договорни отношения.

Някои фирми предоставят автомати под наем, като срещу допълнителна такса поемат обслужването, поддръжката и зареждането с нужните консумативи. Ако сметнете, че така за вас ще бъде по-изгодно, това също е вариант.

Доволни и работоспособни служители

Постоянният лесен достъп до чиста вода, ободряваща топла или студена напитка, както и възможността да си вземат храна от машината, ще поддържа служителите в добро настроение. Няма да са изнервени поради липсата на основни неща, нужни за подкрепа на силите, и ще са по-концентрирани. Самата мисъл, че могат по всяко време да си вземат кафе, ще ги мотивира да вложат допълнителни усилия в това, което правят. Производителността им ще нарасне, ще генерират повече идеи и ще постигат повече положителни резултати, което е от полза за бизнеса.

Спестено време

Поставената в офиса вендинг машина ще облекчи усилията на служителите, за да не излизат извън сградата по време на почивките за кафе или храна. Спестените минути могат да използват да отдъхнат по-пълноценно и по-бързо да се върнат на работа. От машината ще си купят за секунди необходимото, без риск от забавена или сгрешена поръчка, оставайки на място. Освен това, заредените здравословни храни в автомата са за предпочитане пред закупената бърза храна.

Корпоративен уелнес

Когато служителите ви са добре хидратирани на работното си място, няма да се чувстват стресирани, уморени и с главоболие. Заредената с чиста студена вода машина ще ги мотивира по-често да пият вода.

Ако сте договорили машината да бъде зареждана и със здравословни напитки и храни, това ще подобри както нивото на енергия, така и цялостното здраве на служителите. Те ще бъдат удовлетворени, позитивно настроени и по-креативни при изпълнението на задачите си.

По-здрави служители означава по-малко отсъствия от работа и по-големи успехи за вашия бизнес.

По-сплотен екип

Когато в офиса има вендинг машина, служителите не само са готови да положат повече усилия, но и изграждат по-здрави взаимоотношения. Пространството около вендинг машината се превръща в място за приятни разговори, шеги и нови запознанства. Служителите ви се опознават по-добре, а по-близката комуникация, докато отдъхват, ги сближава и ги обединява в постигането на общите цели на компанията. Това съответно ще повиши качеството на продуктите и услугите ви.

По-лоялни служители

Във времена на несигурност и криза в много области всеки бизнес се стреми да задържи способните и надеждните си служители. Ако хората, които работят за вас, усещат вашата загриженост към благосъстоянието им, те ще ви отвърнат с по-голяма ангажираност и всеотдайност в работата. Немалка част от служителите са готови дори да работят с не толкова високо заплащане, но на място, където ще усещат всекидневна грижа от страна на ръководството, дори ако става въпрос за осигуряване на храна и напитки на работното място.

Лоялните служители градят имиджа на компанията, затова вложете усилия да направите работната среда по-благоприятна.

Тъй като вендинг машините могат да са различни, добре е да разгледате офертите на надеждни вендинг компании. Ако офисът ви е голям, може да се наложи да инсталирате повече от една машина или да разпределите няколко машини в различни отдели. 

Непременно заложете на машина, която осигурява различни кафе напитки и други топли напитки за тези, които не пият кафе.

Помислете  и за по-богатия асортимент на храни и студени напитки, както и за видовете вода – минерална, изворна, трапезна и др.

Наличието на вендинг машина в офиса ще повиши имиджа на компанията ви, защото клиентите и гостите ви ще отчетат вашата грижа към служителите. Самите те могат да се възползват при посещението си от услугите на автомата.

Когато имате предвид всички предимства на инсталирането на вендинг машина, ще се убедите, че си заслужава да подобрите работното място с нея, като по този начин ще създадете добавена стойност за служителите и за целия си бизнес.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук