Застреляха Алексей Петров

0

Алексей Петров е бил застрелян днес, съобщи БТА. Информацията е потвърдена от МВР.

Покушението е извършено малко след 12 ч. днес в столичния кв. „Драгалевци“, до „Воденицата“. в района на неработещия лифт. Ранена е жената, с която се е разхождал. Тя е откарана в „Пирогов“ в тежко състояние. Настанена е в противошокова зала. Контактна е.

По информация на БНТ, убийството се е случило по време на редовна седмична разходка в планината на Петров и жена, която по неофициална информация е живеела с него. Тогава човек, облечен в камуфлажни дрехи, на велосипед, носещ пушка, е стрелял по Петров.

Срещу Петров, известен още като Трактора, бяха извършени още два опита за покушение – през 2002 и 2015 г. При първия той беше прострелян в гърдите и крака с автомат. Така и не стана ясно кой е атентаторът и каква причината за престъплението. Неофициално се говореше, че става въпрос за разчистване на сметки при преразпределението на охранителен и застрахователен бизнес.

През 2015 г. срещу него беше стреляно с два гранатомета. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко. Той обещал 200 000 евро на извършителите и помагача, които трябвало умишлено да умъртвят Петров.

През 1999 г. бившата барета е прострелян в крака след скандал с Кирил Киров – Японеца. Версията тогава беше, че пистолетът е гръмнал случайно.

Цялата кариера на Алексей Петров е свързана със службите за сигурност. Той е работил в Шесто управление на ДС, а по-късно- в Специализирания отряд за борба с тероризма.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук