Затварят част от подлезите в Русе, напролет ремонтират този при Централна ЖП гара

0

Твърде вероятно е част от подлезите в Русе да бъдат затворени. Това стана ясно от изказване на зам.-кмета Магдалина Илиева пред държавната телевизия.

Предложението за затварянето на част от подлезите е от екип от Русенския университет „Ангел Кънчев“, който по поръчка на общинското ръководство е направил изследване на всичките 23 подлеза в Русе. След анализ на пътникопотока експертите са предложили част от подлезите по бул. „България“ да бъдат затворени поради липса на пешеходци. Предстои Общинската комисия по организация и безопасност на движението към Община Русе да вземе решение по този въпрос.

Състоянието на подлезите не застрашава сигурността на преминаващите, но съоръженията са в лошо състояние, неестетични са и създават дискомфорт, са показали още резултатите от изследването. Много от тях не се използват по предназначение и това е довело до прекомерното им замърсяване. Най-честите повреди са течове, липса на осветление и на отводнителни решетки. Според Магдалина Илиева, най-често срещания проблем е нарушаване на хидроизолацията.

Предстои да бъде ремонтиран подлеза при Централна ж.п.-гара в Русе, каза още Магдалина Илиева. Ремонтните дейности най-вероятно ще започнат в началото на пролетта, при затопляне на времето. Дейностите ще се изпълняват от фирмата за ремонти и ще включват възстановяване и боядисване на тавана, както и подмяна на осветлението.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили