Затвориха цех в „Модул“-Бяла, дезинфекцират го основно

0
669

Цех в беленския завод „Модул“ е затворен за извършване на основна дезинфекция по предписание на Регионалната здравна инспекция.

Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред работещите там вчера са били установени нови 3 случая на заразени с Covid 19, с което общия брой на засегнатите става пет. Със заповед на Регионалната здравна инспекция временно е преустановена дейността на фирмата с цел извършване на основна дезинфекция на всички помещения. Паралелно от РЗИ се провежда и епидемиологично проучване за установяване на всички контактни лица.

От РЗИ в Русе уточняват, че новите случаи на коронавирус в областта са четири, а не пет, както е посочено в Единния информационен портал. Трима от новоустановените заразени са от гр. Бяла, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. Четвъртият случай – мъж на 57-годишна възраст от гр. Русе е хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, като за момента е в стабилно състояние, но е с бронхопневмония.

Сред добрите новини е, че за последните 24-часа още пет души от областта са преборили коронавирусната инфекция, което означава, че от началото на пандемията броят на оздравелите от коронавирус вече достигна 169.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“. По-детайлна информация очаквайте по-късно през деня.