Затягат мерките в домовете за възрастни хора в Община Русе

0

Въвеждат се по-строги мерки и контрол в трите дома за възрастни хора на територията на Община Русе.

Това стана ясно след работно съвещание на и.д. кмета Енчо Енчев с директорите на трите социални заведения. Причината е усложнената епидемична обстановка и увеличения брой положителни тестове за коронавирус на територията на общината. Сред набелязаните мерки за ограничаване разпространението на заразата са осигуряване на възможност за карантиниране на територията на домовете, предоставяне на допълнителни количества дезинфектанти и предпазни средства, в т.ч. работни костюми, маски, ръкавици и шлемове.

Община Русе ще предложи на Регионалната здравна инспекция да извърши тестване на всички потребители от дом за стари хора „Възраждане“ с цел предприемане на допълнителни мерки при установяване на по-голям брой заразени.

На близките на настанените в дом „Възраждане“ се препоръчва при възможност и след отрицателен тест за коронавирусна инфекция временно да осигурят грижа в домашни условия.

От Община Русе припомнят, че към момента всички лица от дом „Възраждане“, които са с положителна проба от тестовете, се приемат за лечение в болнично заведение, независимо дали има проявени симптоми.