Завършва асфалтирането на „Тича“ и „Яребична“, предстои ремонт на още 3 улици

0

Завършват дейностите по цялостния ремонт, извършван на ул. „Тича“ – в участъка  от ул. „Згориград” до ул. „Петрохан”, и на ул. „Яребична“ –  в участъка от ул. „Алеи „Възраждане” до ул. „Доростол”, похвалиха се от общинската администрация в Русе.

Те са първите от 24 улици в Русе, които ще бъдат ремонтирани с поетия дългосрочен инвестиционен кредит от Община Русе, като предложението е прието с решение на Общинския съвет в началото на годината.

На 20 октомври /петък/ започва основният ремонт на следните улици:

  • ул. „Проф. Асен Златаров“ – в участъка от ул. „Александровска“ до пл. „Света Троица“;
  • ул. „Хан Крум“ – в участъка от ул. „Проф. Асен Златаров“ до ул. „Борисова“;
  • ул. „Бистрица“ – в участъка от ул. „Ниш“ до ул. „Щип“.

Временната организация на движението на горепосочените три улици вижте ТУК.

Започната е процедура по одобряване на инвестиционните проекти и издаване на разрешения за строеж за улиците „Згориград“, „Ангел Кънчев“, „Д-р Петър Берон“, „Мария Луиза“ и „Княжеска“.

Инвестиционният проект за ул. „Рига“ е предаден, получено е становище от РИОСВ – Русе и се очаква съгласуването му със сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе.

До края на седмицата инвестиционните проекти за улици „Никола Й. Вапцаров“ и „Тодор Икономов“ следва да бъдат предадени на Община Русе и да започне тяхното съгласуване с компетентните институции. До средата на м. ноември ще бъде предаден и проектът за ул. „Дондуков-Корсаков“. След съгласуването на проектите, ще бъде възложено изработване на оценка за съответствие на инвестиционния проект, съобразно сключен договор и задължителна част за одобряване на инвестиционните проекти от Главния архитект на Община Русе.

Възложено е проектиране на улиците „Ниш“, „Вардар“, „Алеи Възраждане“, „Княз Фердинанд“, „Муткурова“, „Мостова“ и „Войводова“, като след предаване на документацията предстои съгласуване с компетентните институции.

Улиците, които ще се ремонтират основно, са избрани въз основа на своята значимост и по-натоварения пътникопоток, и след направени съвместни огледи на уличната мрежа от Общината и ВиК. Въпреки частичното асфалтиране, извършено по проекта за реконструкция, подмяна и изграждане на ВиК инфраструктура, е установено, че улиците имат нужда от цялостен ремонт, за да се подобрят ескплоатационните характеристики на настилките. Подписани са и двустранни, четиристранни и петстранни споразумения между Общината, ВиК и строителите, за да се избегне двойно финансиране от обществените средства.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук