Заведението пред „Космополитън“ „изяде главата“ на главния архитект

2

Причината е писмо на Окръжна прокуратура по казуса за статута на заведението на площад „Батенберг“. Според институцията, на заведението неправилно е определен статут на преместваем обект. Прокуратурата се позовава на становище от Дирекция „Национален строителен контрол“.  Според експертите от шуменското звено на контролната институция, обектът е определен като строеж четвърта категория, а не като „преместваем“. Затова, според магистратите, заведението трябва да бъде премахнато.

След получаване на писмото градоначалникът екстремно свикал „дисциплинарен съвет“, на който поискал оставката на арх. Симеон Рангелов. Разпоредено е свикване на Дисциплинарната комисия по Закона за държавния служител. До 2 месеца тя трябва да се произнесе по действията на главния архитект и за евентуалното му наказание, ако бъде установено нарушение.

„Няма чадър над никого и всеки ще си носи вината. Заявявал съм своята позиция по въпроса, че ако има нарушения, ще бъда безкомпромисен. Главният архитект е този, на когото са делегирани правата по Закона за устройство на територията и той трябва да носи своята отговорност“, категоричен е Стоилов.

Той допълни, че в рамките на предписания от прокуратурата срок ще издаде разпореждане за премахване на „преместваемия“ обект.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Главния архитект на Русе е доказано куха лейка! Да се маха час по-скоро!

  2. Просто да докажат,че е преместваем! Закачат го за един теглич и пробват.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук