Заведенията искат да работят без ограничения, но с ваксинирани или преболедували клиенти

0
Unsplash

Заведенията са съгласни да работят само с ваксинирани или преболедували клиенти, но при условие, че не им се налагат ограничения. Това стана ясно след среща на бранша с премиера Стефан Янев и министри. Двете страни се договориха до 10 дни да направят нова среща за уточняване на подробностите. Междувременно обаче председателят на сдружението на заведенията Ричард Алибегов заяви, че те ще продължат да работят протестно – т.е. няма да спазват ограничението да затварят в 23 часа.

По време на срещата е договорено още допълнителните 70 млн. лв., отпуснати при бюджетната актуализация да отидат за насърчаване на ваксинирането. Това може да стане като на имунизирани се отпускат ваучери от 100 лв. за различни туристически услуги, заявиха от Националния борд по туризъм.

„Разчитаме, че в диалог ще намерим правилния подход, така че и туристическият бранш да бъде в добра кондиция, но в същото време и мерките за здравето на българските граждани да бъдат адекватни и да се прилагат по най-добрия начин“ , заяви след срещата Янев.

Най-добрата агенция за подбор на персонал