Заведенията се оплакаха, че са им спрели помощите

0
Снимка: Unsplash

Служебното правителство е замразило програмите за помощ на бизнеса. За това сигнализираха две браншови организации на заведенията – Българската асоциация на заведенията и Съюз на заведенията в България. Според тях изобщо не е ясно дали ще има нови програми.

„Омръзна ни всички да сочат малкия и среден бизнес за свой основен приоритет, но когато настане време за реални действия, да го мачкат и неглижират“, пишат те.

Бизнесите, одобрени за помощ, не я получават, добавят още от организациите. Те настояват за подкрепа във възможно най-кратки срокове.

„В публичното пространство министри казват, че се работи по някакви мерки, но нямаме информация от първа ръка дали това е така. Ако действително има разработване на варианти за подкрепа, то това се случва без участието на бизнеса, което е недопустимо. Входирали сме писма за срещи с министерствата на финансите, икономиката и туризма, като до момента нямаме обратна връзка дали и кога ще има такава. Единственото, което се случи беше протоколна среща с министъра на туризма, на която си говорихме общи приказки и не усетихме да има готови решения за излизане от ситуацията, в която сме поставени“, посочват те.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили