Здравей лято!

1

Астрономическото лято започва в деня на лятното слънцестоене, когато лъчите идващи под ъгъл 90 градуса падат върху Северната (около 22 юни) или Южната (около 21 декември) тропични окръжности. Тази година при нас този момент настъпи в 2 часа и 10 минути на 21 юни.

В северното полукълбо днес ще бъде най-дългият ден през тази година, а в южното полукълбо ще бъде най-дългата нощ. Продължителността на деня в България днес ще бъде 15 ч. и 32 мин.

Още преди най-горещият сезон да настъпи официално, в страната бяха регистрирани редица температурни рекорди. Високи температури ще бележат и официалното начало на лятото. Според прогнозата на синоптиците за 21 юни, по Черноморието се очакват до 32 градуса на въздуха и между 24 и 26 градуса на морската вода.

Според сезонната прогноза на държавните метеоролози може да се очаква лято 2013 да е подобно на лято 2012. Това лято ще е относително топло или със средни сезонни температури близки до нормалните и със сезонни количества валеж  близки до нормалните. Юли и август също ще са с температури и валежи близки до нормалните.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

1 коментар

  1. „Според сезонната прогноза на държавните метеоролози може да се очаква лято 2012 да е подобно на лято 2011.“ (бъдеще време за минал период)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук