Здравният министър предлага различни цени на лечение за различни пациенти

0
Стойчо Кацаров

Да се въведат различни цени при лечението на различни пациенти. Това предлага здравният министър Стойчо Кацаров. Според него това може да стане чрез коефициенти и не е все едно дали се лекува човек на 20 години без придружаващи заболявания и 90-годишен пациент с десет такива. Този, който е приел да лекувал тежкоболен пациент, трябва да получава повече пари, обясни Кацаров.

Друга предлагана промяна е повече дейности да се прехвърлят от болничната към извънболничната помощ. Според Кацаров трябва да отпаднат и лимитите за лечебните заведения, както и изискването личните лекари да са на разположение 24/7, защото то е практически неизпълнимо.

България вероятно ще влезе в „зелената зона“ по заболеваемост от коронавирус следващата седмица, прогнозира министърът. По повод заявеното отпадане на изискването за носене на маски от ваксинирани на някои места Кацаров заяви:

„Всъщност, тя заповедта, ако има такава, тя ще премахне задължението. Ако човек желае, може да продължи да си носи. Слава богу, ситуацията е такава, че ние сме на ръба да влезем в оранжевата зона, на ръба вероятно през другата седмица, ако се запази заболеваемостта, да влезем в зелената зона, което според мене ще е най-голямата награда“.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили