„Зелени коридори“ през уикенда в Русенско

0

„Зелени коридори“ за ваксинация срещу Covid-19 ще функционират през уикенда в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

В събота ще работят два пункта. Единият ще бъде в Белодробната болница в Русе, а другият в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. И на двата кабинета работното време е от 09.00 ч., но в Бяла възможност за поставяне на ваксини без предварително записване на час ще има до 16.00 ч., а в Русе до 14.00 ч.

В неделя от 09.00 ч. до 16.00 ч. ще работи само имунизационният кабинет в Многопрофилната болница „Юлия Вревска“.

Препаратите, които ще се прилагат в Русе са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в Бяла ще има възможност и за поставяне на „Модерна“. Целта е всеки да може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. Осигурени са достатъчни количества, като от РЗИ и лечебните заведения гарантират, че няма да има върнати хора.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се поставят ваксини съгласно Националния план, както и на записалите се в електронната система. Навсякъде се извършват и реимунизации. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Стриктно се съблюдава и за спазването на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 31162 имунизации, като повторна доза са получили 11994 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили