„Зелени коридори“ за имунизация в Русе и Бяла

0

Утре, 8 май, ще има „зелени коридори“ за желаещите да се имунизират срещу COVID-19 в Русе и Бяла, съобщават от областния щаб за борба със заболяването.

В Русе ваксинация без предварително записване на час ще може да се извърши на две места от 09.00 ч. до 14.00 ч. Това са пунктовете в Университетска болница „Медика – Русе“, както и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“.

В Бяла също без предварително записване ваксини ще бъдат поставяни от 09.00 ч. до 16.00 ч. в МБАЛ „Юлия Вревска“. Навсякъде са осигурени достатъчни количества ваксини, като от РЗИ и лечебните заведения уверяват, че няма да има върнати хора. Всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. В Белодробната болница ще прилагат препаратите на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, докато в „Медика“ и Бяла освен тях ще има възможност за имунизация и с „Модерна“.

В останалите имунизационни кабинети ще се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

От лечебните заведения апелират за спазване на всички противоепидемични мерки, сред които са носене на защитна маска и спазване на дистанция от поне 1.5 м. между чакащите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили