Земеделски производители блокираха „Дунав мост“ и пътя Русе-Силистра

0

Земеделски производители блокираха тежки машини движението в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе край Русе. Над 300 земеделски производители с около 100 тежки машини пък блокираха и главния път Русе-Силистра край Тутракан. Други 70 машини блокираха пътя от Кардам към границата с Румъния. Производители от областите Разград и Търговище блокираха с повече от сто земеделски машини движението по пътя Разград – Русе.

По думите на организаторите, протестът ще продължи до 12:30 часа, а след това движението ще бъде затваряно през час. Недоволството на производителите е предизвикано от отмяната на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна. Освен за нейното възстановяване, те настояват и за въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, плодове и зеленчуци, мляко, месо, живи животни и мед.

По думите на Милен Коев, председател на Районния съюз на фермерите „Дунавско зърно“, украинската пшеница и слънчоглед могат да блокират пазара в България, тъй като у нас има много от тази продукция в складовете. „Това ще доведе до пълен крах на българското производство“, смята Коев.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук