Земеделският колеж изпрати 198 випускници

0
408
Земеделският колеж

198 випускници – 122-ма бакалаври и 76 магистри изпрати днес Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, по-известно като Земеделският колеж.

Те получиха дипломите си от ректора на учебното заведение академик Димитър Димитров. Отличниците на випуска – Виолета Минчева-Петрова, която завърши с пълно отличие магистратура по мениджмънт на храните и храненето, Маргарита Братоева, която се дипломира с отличен 5.99 по бакалавърската специалност „Стопанско управление“ и Анелия Дянкова –магистър по „Административно-информационен мениджмънт“ с общ успех от следването 5.96, получиха и грамоти от областния управител на Област Русе Галин Григоров.

През 28-те години от създаването на висшето училище са обучени над 32 000 висшисти, като приблизително 52% от тях са се реализирали по специалността си, подчерта академик Димитров в словото си пред присъстващите.

Поздравителен адрес беше връчен и от името на председателя на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител от 19 МИР Искрен Веселинов.