Жена с над 3 промила алкохол заби „Голф“ в тухлена ограда

0
1715
Акция срещу управлението на

Няколко случая на управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотици са установени през последните дни в Русенско, съобщиха от полицията. В два от случаите измереното количество алкохол е над 3 промила.

52-годишна жена ударила управлявания от нея „Фолксваген Голф“ в тухлена ограда. Инцидентът станал в с. Босилковци. Жената била изпробвана от служителите на реда за употреба на алкохол, при което уредът е отчел 3,29 на хиляда. След като й е издаден талон за медицинско изследване, тя е придружена до ФСМП – гр. Бяла, където е дала кръвна проба и от извършеното химическо изследване резултатът е бил – концентрацията на алкохол от 3,17 промила.

При друг случай, на ул. „Борисова“ в Русе бил установен 51-годишен русенец, който управлявал автомобила си „Форд“ със солидните 3,71 промила! За щастие, разминало се без последици, тъй като водачът бил спрян от униформените заради нарушаване на пътната маркировка.

Трети случай, комбинация от употреба на алкохол и наркотици, бил установен на ул. „Потсдам“ в Русе. Там екип на „Пътна полиция“ спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 31-годишен русенец. Проверката за алкохол с техническо средство показал 1,57 промила в издишания въздух. Направена му била проверка и за употреба на наркотици, която също е дала положителен резултат – реакция за  употреба на амфетамин. Водачът е бил задържан и конвоиран до УМБАЛ „Канев“, където пред медицинско лице е отказал да даде кръвна проба за изследване за употреба на наркотични вещества, но е дал кръвна проба за употреба на алкохол.

По трите случая са образувани бързи производства.