„Жрица на любовта“ загина на бул. „България“, мъж пострада край разклона за Пиргово

0
42
Пиян водач обърна

33-годишна „жрица на любовта“ е загинала при пътно-транспортно произшествие тази нощ, съобщиха от полицията в Русе.

Инцидентът станал малко преди полунощ на бул. „България“, на около 100-150 м след вариантата с бул. „Липник“, в посока бензиностанция «Лумакс». 33-годишната Звезда.Д. излязла внезапно на пътя и била блъсната от преминаващия в този момент „Фолксваген“, управляван от 36-годишния К.Й. След удара автомобилът напуснал пътя, блъснал се в мантинелата и се преобърнал в разделителната ивица. В резултат на удара на място е загинала пешеходката. Водачът отказал да даде проба за алкохол с техническо средство.

Причините за ПТП се изясняват. Предполага се, че Звезда, която била позната на органите на реда и с това, че докато обслужвала клиентите често ги „преджобвала“, е изскочила на пътя с желанието да привлече поредния клиент.

При друг инцидент, станал няколко часа по-рано край разклона за с. Пиргово, 67-годишният Д.Н. изгубил контрол над ВАЗ-а, който управлявал, напуснал пътното платно вдясно и блъснал спрял лек автомобил «Фолкваген». При удара превозното колата потеглила и ударила спрял след нея автомобил «Опел».

При инцидента е пострадал водачът на ВАЗ-а, който получил контузия на гръдния кош. Като причина за инцидента пътните полицаи са посочили несъобразена скорост от страна на 67-годишния водач.