Женския и мъжкия баскетбол в Русе се обединяват

1

Това съобщиха на нарочна пресконференция президентът на шампионките Красимир Трифонов и колегата му от „Дунав 2007“ Росен Дунов. Това на практика означава, че женското и мъжкото направление на баскетбола в Русе ще се ръководи от един управителен съвет, който ще взема всички решения за развитието на двата представителни отбора и школите към тях. Русенският клуб ще има и кандидат за член на УС на Българската федерация по баскетбол.

„Регистрацията на мъжкия отбор ще бъде от името на БК „Дунав”. Такова беше решението, договорихме се и мисля, че това е една много голяма стъпка в развитието на русенския спорт“, обяви зам.-кметът Свилен Иванов. За мъжкото направление в управата на клуба ще отговаря Росен Дунов.

Така през новия сезон русенският баскетболен клуб ще има и мъжко направление. Тимът ще играе в А група. Целта е, с осигуряването на необходимите финансови средства, през сезон 2015/2016 мъжкият „Дунав“ да сглоби боеспособен отбор, с който да се бори за челни места в елита, както това правят дамите от „Дунав 8806“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Където влезе Свилен Иванов, всичко се съсипва. Не стана ясно за каква именно „голяма стъпка“ говори местното пиянде.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук