Жоро Милионера излезе от затвора

0

Бившият охранител Георги Енев, известен като Жоро Милионера, който задигна близо 1,5 милиона лева от инкасо автомобил и ги скри, вече е на свобода, съобщи „24 часа“.

Той е излежал присъдата си от 12 години затвор, която бе потвърдена през 2014 г. от Върховния касационен съд за това, че на 22 юни 2012 г. открадна 1 471 058,52 лв. от инкасо колата, която карал като охранител. При един от курсовете Георги Енев помолил колегата си да му купи дюнер и кафе. Докато другият се редял на опашка, той потеглил с автомобила, след което прехвърлил сумата в своята кола и изчезнал.

Две седмици след това Жоро Милионера се укриваше, но в крайна сметка сам се предаде на полицията. До края на делото обаче Енев отказа да каже къде е скрил парите, въпреки че се призна за виновен.

Енев отдавна имаше правото да поиска предсрочно условно освобождаване, но не го направи и така излежа близо 10 години. Според запознати, по този начин той е изчакал да изтече давността по престъплението и така компаниите, при които са били застраховани откраднатите суми, да не могат да си търсят парите.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили