Зимната стихия затваря училища и детски градини в региона

0
общата грипна ваканция

Поради усложнената зимна обстановка в някои училища в Русенско и в региона няма да има учебни занятия, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

В Русенска  област днес учебни часове няма да има в училището в село Сваленик, община Иваново. Няма да учат и децата от селата  Пиргово, Мечка и Червена вода, тъй като не могат да се придвижат до средищното  основно училище „Ангел Кънчев“ в Русе. С намалени часове заради спрян ток  са учениците в село Семерджиево.

В Разградска област затворени ще  останат днес училищата в селата Равно, Юпер и Севар, както и в община Лозница.

От утре за два дни се преустановяват учебните занятия в Дуловската община на Силистренска област, съобщиха от общината. До края на седмицата няма да работят и детските градини, но в Дулово ще има дежурни групи. Причина за тези мерки са очакваните ниски температури през следващите дни.

Със заповед на кмета на Община Главиница Неждет  Джевдет днес са преустановени занятията във всички учебни заведения и детските  градини на територията на общината. От метеорологичните условия, които ще  последват през деня, зависи дали ваканцията за училищата ще бъде удължена и  утре.

Учениците от община Каолиновo също излизат във  ваканция от утре. Заради трудно проходимите пътища децата в  класните стаи тази сутрин са били много малко. На  заседание на кризисния щаб е било решено, че вторник и сряда ще бъдат неучебни дни за учениците. Детските градини пък ще останат затворени до края на седмицата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили