Зловонна смрад над Русе

8
Няма превишения на нормата за запрашеност

По информация от директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите инж. Лилия Атанасова само от 20 ч. снощи до 9 ч. тази сутрин в инспекцията са постъпили над 60 сигнала от граждани, живеещи в кварталите „Здравец-Изток“ и „Възраждане“, както и от централната зона на града. Сигналите са били за миризма на изгорял бакелит и на нефтопродукти.

liliya_atanasova-riosv481Екипи на инспекцията са извършили обход на Източна промишлена зона и на Индустриалния парк. Единият източник вече е локализиран и той е френският завод за автомобилни части „Монтюпе“. По думите на Атанасова вторият източник все още не е локализиран, От сутринта три екипа на РИОСВ извършват масирани проверки в предприятията в района. montupet_sgrada391Лабораторията на инспекцията също замерва качеството на въздуха в кварталите „Възраждане“ и „Здравец-Изток“.

Ветровете са били североизточни и югоизточни, което е индикатор, че източникът на миризми е от Източна промишлена зона.

„Поради специфичните характеристики на град Русе се образува и смог, който е причината усещанията на хората да са по-засилени“, каза още Атанасова.

8 КОМЕНТАРИ

 1. Монтюпе са изгонени от Испания, и нямат право да развиват бизнес там..Показателно е, че цялата растителност в района е унищовена!

 2. Ако не друго, поне стана ясно какви дебели и празни глави като Каваков работят в Монтюпе. Не е чудно, че положението там е такова каквото е…

 3. РУСЕНЦИ НАЗИ СУТРИН 16.09.2015Г. ГРАДА ОТНОВО БЕШЕ ОБГАЗЕН!!!
  ИЗБИВАТ НИ ОТНОВО!!!! ВДИГАЙТЕ СЕ!!!!

 4. Каква кампания бе Каваков?! Серете и това е доказано! Какъв ТЕЦ, какви пет лева! Не ви е срам! ТЕЦ-а си е ТЕЦ, Монтюпе си е Монтюпе-всеки отговаря зя себе си, а не да прехвърля вината на другия! „За всички ни е ясно“-какво ви е ясно бе, и кои сте „всички“?! Дето работите в Монтюпе ли? А? На целия град е ясно и доказано, те били „всички“!

 5. РУСЕНЦИ ТРОВЯТ ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА ОТНОВО!!!
  НЕЗЕБАВНИ ОСТАВКИ В ЕКО ИНСПЕКЦИЯТА И ОБЩИНАТА!!!
  ФРАНЦУЗИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОНЯТ СЕГА!!!

 6. Май е време някой да им покаже на тези франсета вратата, т.е. границата. Направо казано:да ги изгони. Инвеститор клас А, но заплатите на работниците ниски, замърсяват яко… Само техните печалби вървят добре, и заплатите на българите в администрацията също. Ама кой знае какво пише в договора-най вероятно нещо подобно като договора с американските централи…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук