Знамето на Русе ще се вее над Ню Йорк

1

Там възпитаниците на Националното училище по изкуствата ще вземат участие в концерта на лауреатите на Международния конкурс за пиано и струнни инструменти на „Американ протеже”. Концертът ще бъде на 29 ноември на една от най-престижните сцени в света – „Карнеги хол“.

Да запазят самочувствието и таланта, които имат и да ги предадат на  публиката зад Океана, това пожела кметът на двамата млади инструменталисти.

Както „Русе нюз“ вече съобщи, младите пианисти от Училището по изкуствата в Русе Йоана Делимаркова и Николай Димитров ще имат две изяви пред публиката в Ню Йорк. На 29 ноември от 15.30 часа те ще свирят на камерната сцена на „Карнеги хол” като лауреати на Международния конкурс за пиано и струнни инструменти на „Американ протеже”. Дуото е носител на трета награда, а Николай ще има уникалния шанс да се качи два пъти на сцената, тъй като има трета награда и като индивидуален изпълнител. Той ще изпълни Импромптю №1 от Шопен, а като дуо с Йоана – Арабеска №1 от Дебюси.

„Двамата ще се представят индивидуално и като дуо още веднъж на 3 декември от 19 ч в салона на Българското консулство в Ню Йорк. Самостоятелният им концерт е подарък за българската общност във връзка с Деня на благодарността. Концертът им се организира с подкрепата на Генералното консулство на България, Български културен салон и Българската църква в Ню Йорк“, допълни клавирния педагог на Йоана и Николай г-жа Даниела Кюркчиева, която също ще пътува с тях за Ню Йорк. Изявите на децата са подкрепени от фондация „Русе-град на свободния дух” и НУИ,,Проф. Веселин Стоянов“.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук