Зов за помощ: Спешно се търси кръв А+ за четиригодишно дете с изгаряния

0

Над 10 банки кръв са необходими, за да може 4-годишно дете с тежки изгаряния, настанено в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ да има шанс за възстановяване. В Районния център по Трансфузионна Хематология на гр. Русе не разполагат с необходимото количество кръв от необходимата А+ (А положителна група).

Детето е пострадало при битов инцидент и има дълбоки изгаряния на 1/3 (над 30%) от тялото си. Екипът пластични хирурзи на болницата вече е извършил част от планираните операции, с цел пострадалите участъци от тялото му да бъдат покрити със здрава кожа. Предстоят още няколко оперативни етапа, но липсата на кръв спира правилното лечение на детето. Всяко закъснение води до допълнителна инфекция и намалява шансовете за оздравяването.

Екипът на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ апелира всеки с възможност да помогне с кръводаряване на група А+ /A положителна/ да го направи в Районния център по Трансфузионна Хематология на гр. Русе, ул. „Независимост” №2, от 7:30 до 12:00 ч. като посочат, че кръводаряването е за 4-годишното дете с тежко изгаряне от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук