Зукърбърг заплашва да спре Facebook и Instagram в Европа

0

Ако Meta не получи възможност да прехвърля, съхранява и обработва данните на европейските си потребители на сървъри в САЩ, Facebook и Instagram може да бъдат спрени в Европа, съобщава собственикът на гиганта сред социалните медии Марк Зукърбърг в годишния си доклад.

Ключовият въпрос за Meta е трансатлантическият трансфер на данни, регламентиран чрез т.нар. щит за защита на личните данни и други типови споразумения, които Meta използва или е използвала за съхраняване на данни от европейски потребители на американски сървъри. Действащите споразумения, които дават възможност за прехвърляне на данни, в момента са подложени на сериозен контрол в ЕС.

В годишния си доклад до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ Meta предупреждава, че ако не бъде приета нова рамка и на компанията не бъде позволено да използва настоящите типови споразумения „или алтернативи“, компанията „вероятно“ няма да може да предлага много от своите „най-значими продукти и услуги“, между които Facebook и Instagram, в ЕС

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили