Зверев попари мечтите на Джокович за олимпийска титла

0

Александър Зверев попари мечтите на Новак Джокович за олимпийска титла. На полуфинала на олимпийския турнир сърбинът загуби от Александър Д
Зайцев (Германия) и се прости с мечтата за Златен Шлем. Джокович все още има шанс за злато при смесените двойки.

Джокович спечели убедително първия сет с 6:1, макар че Зверев на моменти се противопоставяше успешно. Във втория сърбинът проби за 3:2 и изглеждаше, че ще приключи битката в своя полза, но Зверев се вдъхнови с два забележителни бекхенд-уинъра и направи страхотна серия със спечелени 11 от 12 разиграни точки. Грешките на Ноле зачестиха, а съперникът му показа чудесна игра и спечели сета.

Страхотните отигравания на Зверев продължиха с пробив в началото на третия сет, а на Джокович нищо не му вървеше. Непредизвиканите грешки продължаваха да валят от ракетата на Джокович, а от устата му – звучни псувни и негативни реплики на сръбски. При втория допуснат пробив за 0:4 вече дори за най-големите поддръжници на Ноле беше ясно, че мечтата няма как да стане реалност. Още първите мачболове за германеца дойдоха при сервис на световния номер 1 и той се възползва от втория, за да избухне в сълзи, поднасяйки сензацията.