Звукови устройства за светофари дариха дамите от Лайънс клуб Русе – Сексагинта Приста

0
130
Звукови устройства за светофари

10 звукови устройства за светофари дариха дамите от Лайънс клуб Русе – Сексагинта Приста.  Дарението възлиза на 2 400 лв. Така наречените зумери ще осигуряват безопасното преминаване на незрящи през кръстовището  до храма „Всех Святих” в Парка на възрожденците. Устройствата вече са монтирани от специалисти от ОП „Комунални дейности” към Община Русе.

Акцията по набирането на средствата започна още миналата година, когато на чело на Лайънс клуб Русе – Сексагинта Приста беше д-р Даниела Бурмова. Поводът за стартирането й беше 20-ата годишнина от основаването на дамския клуб.

На поставянето на зумерите присъстваха председателят на Областната организация на Съюза на слепите Росица Маринова и техническия секретар на организацията Лиляна Димитрова. Те отправиха благодарност към дамите от Лайънс клуб Русе – Сексагинта Приста за поредната инициатива, с която им подават ръка.

„Щастлива съм, че успяхме да завършим успешно това начинание”, сподели настоящият президент на клуба Деница Тиханова. Тя припомни, че дамите от Лайънс клуб Русе – Сексагинта Приста работят за облагородяване на градската среда в района на църквата „Всех Святих“ и адаптирането ѝ за хора със специфични потребности. По инициатива на клуба, миналата година беше изработена и монтирана информационна табела за историята на църквата.