"Българската Европа"

Безплатни прожекции на отличени български филми по време на „Българската Европа“ в Русе

Автор:
6 Ное. , 2017  

Седемнайсетото издание на медийния фестивал „Българската Европа“ ще се състои на 9 и 10 ноември т.г. в Русе, съобщиха организаторите от сдружение „Европейски пространства“.

Въпросите, чиито отговори ще търсят участници и гости по време на фестивалните дни, са свързани с „Десет години България в Европейския съюз. Как се променяме, какви медийни образи създаваме на Своите и на Другите“, „Има ли настояще и какво е бъдещето на разследващата журналистика в България“, „Какво мотивира активните граждани днес и може ли тяхната енергия да предизвиква промени“.

Тази година журито на конкурсната програма – с председател медийният експерт доц. Иво Драганов, е оценявало стотици часове телевизионно съдържание, за да отсее най-добрите журналистически попадения и достойни предавания. Резултатите от целогодишния мониторинг на основните български телевизионни програми ще станат ясни на церемонията по връчването на наградите на 10 ноември.

Фестивалът ще предложи на публиката и безплатни прожекции. Сред филмите има студентски продукции на НАТФИЗ, но и на най-награждаваните български кинотворци. Това са „Единствената“ и „Последните два дни“ – с режисьор Димитрис Георгиев, „Софийският ладино клуб“ – с режисьорски тандем Борис Мисирков-Георги Богданов, „Капия“ на Елена Тончева и „Пустиняци“ на Цветан Драгнев, „Всяка стена е врата“ на българката Елица Георгиева и „От Кремона до Кремона“ с режисьор Мария Аверина.

Фестивалът „Българската Европа“ се организира с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България, а основен партньор е Русенският университет.Comments are closed.