турски шофьор

Изправят пред съда турски шофьор, опитал да подкупи пътни полицаи

Автор:
21 апр. , 2017  

Внесен е обвинителен акт по бързо производство срещу 46-годишен турски шофьор на ТИР, дал подкуп на полицаи, съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Обвинението срещу Осман Я. е за това, че на 06.04.2017г.,  на главен път Русе-Велико Търново,  в землището на с. Пиргово, се опитал да подкупи с 10 евро автоконтрольори при Сектор Пътна полиция в Русе, за да не му състави Акт за установяване на административно нарушение  за допуснато нарушение.

Полицейският автомобил, патрулирал  по Главен път I-5 Русе – Велико Търново, като пред тях  се движел  влекач марка „Рено“ и прикачено към него полуремарке, управляван от обвиняемия. В посоката, в която се движели движението се извършвало в една лента, като маркировката била единична непрекъсната линия. Въпреки това товарния автомобил предприел маневра „изпреварване“ и започнал да изпреварва колона от няколко автомобили, при което нарушил пътната маркировка и навлязъл в насрещното движение и създал реална предпоставка за настъпването на пътно-транспортно произшествие. Тъй като нарушението било изключително тежко полицейските служители догонили и спрели  товарния автомобил. Обвиняемият  знаел за извършеното от него нарушение, решил на даде подкуп на двамата полицейски служители, за да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. В резултат на намисленото той сложил в документите си две банкноти от по 5 евро.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

 Comments are closed.