10 години финансова математика в Русенския университет

0

10-ата годишнина от създаването на специалност „Финансова математика“ бе отбелязана тържествено днес в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Сред гостите на тържеството бяха служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов,  кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев, представители на държавната и местна власт, академичната общност и бизнеса.

Специалността грамота от областния управител за принос към развитието на висшето образование беше връчена на проф. д-р Велизар Павлов, понастоящем и декан на факултета по природни науки и образование, който пръв въвежда дисциплината в русенското висше училище. Отличени бяха и над 20 студенти, завършили или обучаващи се в специалност „Финансова математика“.

Отбелязването на годишнината продължи с лекция от вицепремиера за ползите от приемането на еврото в България.

„Традициите, които българската наука и образование имат, трябва да бъдат надграждани. Образованието е най-сериозната инвестиция, която можем да направим в бъдещето, за да е по-силна България, за да използваме всички тези таланти, които имаме. Това е пътят, по който България трябва да върви, за да сме по-силни като държава и икономика, но и за да задържаме талантите тук, така че те да се развиват и да допринасят за развитието на страната ни, подчерта служебният вицепремиер.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук