10 нови Шкоди подсилиха автопарка на полицията в Русе

0
606
10 нови

10 нови автомобила „Шкода Рапид“ попълниха автопарка на Областната дирекция на МВР в Русе.

Ключовете на новите патрулни коли бяха връчени на техните водачи на нарочна церемония от комисар Илиян Енчев, заместник-директор на ОДМВР-Русе. По четири автомобила получиха Първо и Второ РУ в град Русе и по един районните управления в градовете Две могили и Бяла. На церемонията присъстваха депутатът Пламен Нунев, председател на Комисията по обществен ред и сигурност на Народното събрание, Валентин Колев, заместник-областен управител на Русе, ръководители на структури в ОДМВР – Русе, началниците на районните управления в областта и редови служители.

По четири автомобила получиха Първо и Второ РУ в град Русе и по един районните управления в градовете Две могили и Бяла. На церемонията присъстваха депутатът Пламен Нунев, председател на Комисията по обществен ред и сигурност на Народното събрание, Валентин Колев, заместник-областен управител на Русе, ръководители на структури в ОДМВР – Русе, началниците на районните управления в областта и редови служители.

Новите автомобили са закупени изцяло от бюджета на министерството. Те ще заменят морално и технически остарелите автомобили в структурите на дирекцията. Предназначени са изцяло за патрулно-постова дейност, оборудвани са с радиостанции за постоянна връзка с оперативните дежурни части. Предвидени са и възможности, при необходимост, в тях да бъдат поставени и други технически средства.