Затварят движението по бул. „Липник“ от 1 юли, не е ясно до кога

0
1061
От 1 юли

От 1 юли ще бъде затворено движението на моторни превозни средства по бул. „Липник“ в участъка от ул. „Дебър“ до кръстовището с ул. „Никола Петков“ и ул. „Чипровци“, съобщават от Община Русе. В съобщението не е посочено за какъв срок от време ще бъде затворен един от най-натоварените русенски булеварди, записано е само „до приключване на строителните дейности“. Ремонтът е част от изпълнението на съвместен проект с Община Гюргево, в рамките на който трябва да бъде извършена рехабилитация на булеварда. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

Движението на МПС да се осъществява по обходни маршрути от посока КАТ към Центъра по ул. „Никола Петков“ или ул. „Чипровци“, а от посока Центъра към КАТ по ул. „Дебър“ или ул. „Чипровци“.

Движението на линиите от масовия градски транспорт ще се осъществява, както следва:

Тролейбусни линии с №№2, 13 и 21 от кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“  с бул. „Липник“ ще се движат по бул. „Цар Освободител“, бул. „Съединение“, ул. „Плиска“ („Доростол“), ул. „Тулча“, ул. „Никола Петков“  и оттам по маршрута си. Обратно по същия обходен маршрут. Тези линии след спирка „Белведере“ на бул. „Цар Освободител“ ще спират директно на сп. „Млечна кухня“ на ул. „Никола Петков“ без междинни спирки, за да не се удължава времето за пътуване по тях;

Автобусните линии ще се движат двупосочно в северното платно на бул. „Липник“ и ще обслужват спирките по него.

Умоляват се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение, а пътуващите с тролейбусен транспорт да се пренасочат към спирките по ул. „Никола Петков“  и „Белведере“ на бул. „Цар Освободител“.