10 валути с по-светло бъдеще от Биткойн

0

Можете да инвестирате в тези топ криптовалути, за да си осигурите висока възвръщаемост на инвестициите през тази финансова година.

Инвеститорите в криптовалути проявяват голям интерес към волатилния пазар на криптовалути поради разцвета на хиляди криптовалути. Криптовалутите набират популярност заради осигуряването на безпроблемни плащания по транзакции в рамките на много кратък период. Съществуват множество такива с потенциал, освен Биткойн. Къде можете да ги купите? Проверете българската борса за криптовалути.

Етериум

Етериум е различен от Биткойн. Наскоро той счупи рекордите, стабилизирайки позициите си на пазара. Мрежата ѝ позволява на разработчиците да създават свои криптовалути, използвайки мрежата на етера. Въпреки че беше пусната на пазара години след няколко други криптовалути, тя далеч надмина конкурентите си заради уникалната си технология.

Cardano

Cardano продължава да бъде една от най-популярните криптовалути благодарение на гъвкавата си мрежа и бързите транзакции. Твърди, че е по-благоприятна за околната среда, в сравнение с други валути. Подобно на дивидентите на компаниите върху акциите, тя може да оправдае по-силни цени с течение на времето, тъй като е събрала реални приложения – от вериги за доставки на ферми до борба с плагиатството на дребно. Мащабът, устойчивостта и оперативната съвместимост са някои от основните й предимства. Неотдавнашният ъпгрейд в мрежата даде възможност на съоръжението да изгражда умни договори в мрежата си.

Tether

Токените Tether са най-широко разпространените стабилни монети, след като станаха пионери на концепцията в областта на цифровите токени. Нарушител на конвенционалната финансова система и новатор в цифровото използване на традиционните валути, токените Tether подкрепят и дават възможност за разрастващи се начинания и иновации в цялото блокчейн пространство. Tether Tokens съществуват като цифрови токени, изградени върху множество блокчейн вериги.

Dogecoin

Благодарение на прозвището на Елон Мъск като „Доджмастър“, което извади на повърхността Догекойн, след месеци на критики, че е просто мемори монета. Никой не очакваше, че тази монета ще стане легитимна и ще бъде считана за дългосрочна инвестиция от други криптотърговци. DOGE се издигна до известност тази година и е една от най-рентабилните криптовалути на пазара. Няколко криптоанализатори разглеждат догекойн като жизнеспособна инвестиционна опция.

Stellar

Stellar е още един проект с отворен код, който предоставя на своята потребителска база възможността да създава, изпраща и търгува с всички форми на пари в цифров формат. Това е амбициозен проект, който твърди, че всички финансови институции в света могат да работят в мрежата. Блокчейн технологията поддържа мрежата XLM в синхрон между различните устройства.

Binance Coin

Binance е най-известната борса за криптовалути в съвременния пейзаж на криптоборсите. Но това, което прави BNB по-интересна, е умната верига на Binance. Подобно на Етериум, тя има програмируема блокчейн и разработчиците на проекти могат да се свързват с потенциални инвеститори чрез платформата за търговия Binance.

Litecoin

Litecoin е създаден през 2011 г. благодарение на бившия инженер на Google Чарлз Лий. Litecoin, подобно на Ethereum, е хард форк на Bitcoin. Една от малкото разлики между Litecoin е скоростта на трансакциите, като те се обработват по-бързо от Bitcoin. Ако в Биткойн блоковете се създават на всеки 10 минути, то в Литекоин това става на всеки 2,5 минути. Ето защо Litecoin може да обработва повече трансакции, отколкото системата на Bitcoin.

Polkadot

Polkadot е платформа с отворен код, блокчейн и криптовалута. Тя осигурява взаимосвързаност и оперативна съвместимост между блокчейн, като позволява на независими вериги да обменят сигурно съобщения и да извършват транзакции помежду си без доверена трета страна.

Шиба ину

Експертите и криптоаналитиците смятат, че мемори монетите може да не са жизнеспособна опция за дългосрочна инвестиция. Но през 2021 г. този тип валути показаха своя потенциал, така че може да има смисъл да се инвестира в топ мемори монети като Shiba Inu.

Monero

Първоначално известна като BitMonero, Monero беше пусната през 2014 г. като отцепване от Bytecoin, който беше пуснат през 2012 г. Monero се гордее с това, че е сигурна, частна и децентрализирана. За разлика от Биткойн, при който трансакциите могат да бъдат проследени до съответното лице, Monero използва усъвършенствана криптография, която скрива самоличността на участващите страни.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук