Президентът на украинската федерация по кану-каяк благодари на русенци

0

Благодарност към русенци за оказаната помощ по настаняването и осигуряване на условия за подготовка на националния отбор за юноши изрази президентът на украинската федерация по кану-каяк Игор Сливински.

„Признателен съм на Община Русе и всички русенци за топлото посрещане на нашите спортисти“, каза Сливински на срещата си с кмета на Община Русе Пенчо Милков днес.

„Русе ще има своя отбор в това първенство, макар и съставен от украински деца. Това са младежите, които тренираха при нас, за които се грижихме и подкрепяхме няколко месеца. Градът ни вече е емоционално свързан с  тях“, каза кметът Милков.

На срещата присъстваха още президентът на СК по кану-каяк „Локомотив“ Евгени Недев и вицепрезидентът на украинската федерация по кану-каяк Андрей Маслюк. На 22 март 47 състезатели и треньори от украинския национален отбор по кану-каяк бяха настанени в общинския хостел при яз. Николово. Когато войната в родината им започва, юношите са на лагер в Турция и завръщането им в Украйна става невъзможно. Със съдействието на русенския клуб по кану-каяк „Локомотив“, множество доброволци, дарители и общинската администрация спортистите поддържаха тренировъчния процес и останаха в Русе до началото на юни. Следващото предизвикателство пред гребците е европейското първенство в Белград, което ще се проведе между 23 и 28 юни.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук