10 задържани при предизборна спецоперация в Силистренско

0

10 лица, съпричастни към криминални престъпления, са задържани за срок от 24 часа в Силистренско при специализирана полицейска операция, свързана с  предотвратяване на нарушения на изборното законодателство и противодействие на престъпления против политическите права на гражданите във връзка с предстоящите в неделя избори за Народно събрание.

Това съобщиха от полицията в добруджанския град. От там допълват, че по време на акцията са издадени и 126 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР, в процес на проверка са 4 сигнала, съдържащи данни за нарушения, свързани с изборния процес. Извършени са 189 инспекции на рискови места по отношение купуването и продаването на гласове, проверени са 200 лица от активния криминален контингент и 20 обекта – заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.

Освен за безпроблемно протичане на изборния процес, в хода на операцията се работи и за превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, както и за установяване на лица, обявени за общодържавно издирване.

Активните полицейски действия ще продължат до деня на изборите – 11 юли.