Студент загина при нелеп инцидент в асансьор в Бургас (обновена)

0
Снимка: Флагман

Студент по туризъм загуби живота си след нелеп инцидент в асансьор в общежитието в Бургас от което днес се изнасял. 24-годишния Георги е трябвало този петък да защити своята дипломна работа.

Инцидентът се случва в обедните часове, когато Георги паркира колата си край блок 2 на общежитието, в което живее и започва да изнася багаж. 24-годишният мъж обитавал стая на 11 етаж, от където качва в асансьора и хладилник. Очевидци споделят че кухненският уред се оказва твърде голям и тежък, затова 24-годишният студент решава да го остави обратно на етажа. И се качва отново в асансьора, който засяда на 10 етаж. Сградата е почти празна, виковете за помощ на Георги чува само негов колега, който звъни на спешния телефон.

Една от версиите е че Георги е направил паник атака и инфаркт. Младият мъж е бил затиснат от хладилника, който дори е разбил кабината на асансьора и не е могъл да достигне бутона свързан с фирмата, която отговаря за съоръжението.

„Техникът е много изплашен. Отворил е и хладилника е бил върху момчето. Момчето е било на пода. Притеснил се е и започнал да го плиска с вода. Няма причина да е от асансьора, по-скоро да е станал инцидент, хладилникът да е паднал и от там да е спрял асансьорът и поради тази причина момчето да не е могъл да се свърже с никой. Техниците са дошли за няма и десет минути“, обясни Веселина Терзиева,  управител на фирма „Лита” подържала асансьорите –

24-годишният Георги Господинов е от Сливен, магистър – специалност туризъм.

„Той е трябвало на девети да се яви на защита на дипломна работа и да завърши магистърската си теза. Това е страшен удар за близките му първо и за университета“, разказа проф. Магдалена Миткова, ректор на Университет проф Др „Асен Златаров”

Академичния състав на университета е в шок заради инцидента. Познавали младия мъж като усмихнат, с чувство за хумор и ученолюбив. Предстои техническа експертиза на асансьора, разпитани са и всички присъствали в сградата във фаталния ден. По случая е образувано досъдебно производство.