100-метрова завеса от коледни светлини сияе в Букурещ 

0

Най-голямата завеса от коледни светлини с дължина 100 метра се спуска над парка Друмул Таберей (Drumul Taberei) в сектор 6 на Букурещ.  

Украсата е дело на международна компания, създала декорации за Rockefeller Center в Ню Йорк и е част от „West Side Christmas Market“ в румънската столица. Той се провежда за първи път тази година.  

Входът е безплатен, а посетителите могат да пазаруват от 60 къщички изделия от восък, ръчно направени бижута и венци, захарни лакомства. За децата има специална пощенска кутия, където могат да оставят писма за Дядо Коледа, а на Бъдни вечер ще бъде организирана томбола. 

Виенско колело с височина 33 метра и ледена пързалка с площ 660 квадратни метра са само част от атракциите. Един час на леда струва 20 леи (8 лв.), 25 леи (10 лв.) е билетът за колелото.  

Греяно вино и греяна ракия се продават за 10 леи (4 лв.). Такава е цената и на чаша горещ шоколад или халба бира. Посетителите могат да опитат пушени свински уши (20 леи за 100 грама) и пушена сланина (15 леи за 100 грама). На щандовете за храна се предлагат още румънски сирена и колбаси, белгийски пържени картофки, молдовски и  дори кубински деликатеси. 

До момента базарът е посетен от над 100 000 души. Местните власти обаче предупреждават гостите и жителите да идват без лични автомобили, а с градски транспорт, поради липсата на достатъчно паркоместа в района. „West Side Christmas Market“ работи всеки ден до 27 декември между 12:00 и 23:00 ч. Входът е свободен. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук