Скринингова кампания на съдовите заболявания в “Медика Русе”  

0

Лекари от отделение по Съдова хирургия на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще проведат скринингови прегледи, съобщават от лечебното заведение.  

Прегледите ще бъдат на 10-ти декември 2022 г. /събота/. Желаещите трябва предварително да запишат час на тел.: 082 830 230 в работните дни между 8 и 18 часа. Прегледите ще се извършат в диагностично-консултативния блок на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ с адрес гр. Русе, ул. „Рига“ 35.    

Застудяването и големите температурни колебания водят до промяна на концентрацията на кръвта, склонност към повишаване на кръвосъсирването и спазми в съдовете, напомнят медиците. Това са основните фактори, поради които сърдечно-съдовите заболявания зачестяват през зимата.  

Ограниченото движение и консумацията на по-тежка храна, наситена с животински мазнини, също допринасят за повишаване на риска от този тип заболявания. За разлика от летните месеци, когато се изявяват предимно венозните патологии, през зимата специалистите забелязват зачестяване на артериалните заболявания – тромбоемболии, инфаркт и инсулт.  

Голяма част от тези заболявания са предотвратими, а започнато навременно лечение намалява остатъчните усложнения за целия организъм. Превенцията и ранната диагностика на съдовите заболявания провокират УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ да проведе зимната скринингова кампания. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук