11 деца са дали положителни проби в сряда и четвъртък

0
Снимка: БГНЕС

Още 11 деца от първи до четвърти клас са дали положителни проби за коронавирус сряда и четвъртък, съобщи простветното министерство. Те са тествани при връщането на малките ученици на присъствено обучение.

Макар че са установени още положителни проби, броят им е пренебрежимо малък на фона на над 51 хил. деца, които се върнаха в училище през тази седмица.

Деветима учители също са дали положителен резултат. Общо тестваните са близо 4 хил. души без зелен сертификат и над 2200 души непедагогически персонал.

Децата I – IV клас в Русенско се връщат на училище във вторник, вижте как ще ги тестват

Към момента има тестове за училищата във всички области, казват от МОН. Очаква се присъственото обучение да продължи и следващата седмица.

„От 13-те области, които получиха тестове миналите събота и неделя, единствено в област Кърджали тестването на малките ученици ще започне следващата седмица. Поради по-ниската обща заболяемост училищата там са в ротация и по график тази седмица децата от началния етап учат присъствено. В област Кърджали изследването за тях започва на 15 или 16 ноември, в зависимост от ангажираността на училищата с изборния процес“, пишат от министерството.