МВР пусна запис от среща на Младен Маринов с криминалния контингент

0
Младен Маринов, Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър и сегашен кандидат за депутат от ГЕРБ Младен Маринов е имал среща с лица от криминалния контингент през 2005 г. в Несебър, обяви МВР. По онова време той е полицай. Маринов е пътувал заедно с бъдещите собственици на охранителната фирма „Делта Гард“ – Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев. На срещата е присъствал и ММА боецът Станислав Недков-Стъки.

„След тръгване от дискотеката автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им личните данни, като при тази проверка двамата служители на МВР са си показали служебните карти с цел да бъдат пропуснати по-бързо. Единият от тях е настоящ собственик на охранителната фирма, който през 2006 г. е уволнен от системата на МВР дисциплинарно след проверка, която е установила, че е бил действащ служител на охранителна фирма, управлявана от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от активния криминален контингент, извършващи тежки криминални престъпления“, заявиха от силовото ведомство.

В момента в МВР тече проверка за връзките на Маринов със собствениците на „Делта Гард“. Досега той не е коментирал темата.

Лицензът на фирмата бе отнет преди няколко дни. Те обжалват заповедта на на националната полицията.

Междувременно правосъдният министър Иван Демерджиев заяви в интервю за Mediapool, че е бил заплашван от Спасов с главния прокурор Иван Гешев. Министърът твърди, че е подал сигнал до прокуратурата, но нищо не е последвало.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал