110 водачи в Разградско шофирали след почерпка, 18 – след употреба на дрога

0
57
Дама с 2,26 промила

110 водачи, управлявали превозно средство след употреба на алкохол са били установени от началото на годината в Разградско.

Това съобщи главен инспектор Теодор Тодоров, началник сектор “Пътна полиция” в лудогорския град. В 43 от случаите количеството алкохол в кръвта е била над нормата. Установени са и 18 шофьори, управляващи след употреба на наркотични вещества или техни аналози и двама, които са отказали да бъдат тествани. Констатирани са 174 случая на управление на МПС от водачи, които не притежават шофьорски книжки, притежаваното не е валидно за категорията на управляваното превозно средство или е отнето по административен или съдебен ред.

От началото на годината в област Разград са наложени 15 606 санкции на провинили се водачи на превозни средства, допълни главен инспектор Тодоров. Съставени са 2092 акта, издадени са 870 заповеди за прилагане на принудителна административна мярка и 6864 ел. фиша, и са наложени 5780 глоби по фиш. Броят на съставените документи от служителите на реда са с 3600 повече спрямо същия период на миналата година.

Статистическите данни показват, че от януари до края на юни на територията на област Разград са възникнали общо 167 катастрофи, от които 37 тежки с трима убити и 57 ранени граждани. В сравнение със същият период на 2018 год. пътните инциденти са намалели с 19 процента. Всички тежки произшествия са възникнали след извършени нарушения от водачите, като основната причина е несъобразената скорост с пътните условия, коментира началникът на сектор “Пътна полиция”.