Забавена експертиза отложи дело за убийство

0
Забавена експертиза на един от свидетелите

Забавена експертиза на един от свидетелите по делото за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, стана причина за отлагане на делото срещу Николай В. и Деян Ц., които са обвинени в извършване на престъпното деяние.

Тя трябваше да се произнесе дали свидетелят, който беше разпитан в хода на съдебното производство, е бил психически здрав и показанията му могат да бъдат приети като доказателство по делото. Експертното становище обаче пристигнало едва в петък, а според законовите изисквания, трябва да бъдат предоставени на заинтересованите страни 7 дни преди съдебното заседание. По тази причина делото днес беше отложено и насрочено за 26 ноември.

Както ТВН вече писа, кървавото деяние беше извършено на 14 март миналата година. Във фаталната нощ Николай и Деян (тогава и двамата били непълнолетни) тръгнали с намерението, каквото ще да става, да ограбят някого. Подготвили се предварително. Първоначално с тях имало още един младеж, но като разбрал „твърдите“ им намерения, се отказал и напуснал групата.

Младежите наели таксито от стоянката край покрития пазар до Товарна гара. Нарочно избрали по-възрастен шофьор, за да могат по-лесно „да се оправят“. Когато стигнали в Николово, заплашили водача и поискали да им даде портфейла си. Той обаче отказал и тогава получил първия удар с нож. Излезли от колата и схватката продължила навън. Там Николай нанесъл смъртоносните удари…

Окървавеното тяло на таксиметровия шофьор било открито малко преди изхода за с. Просена, в близост до гробището на с. Николово.

Ако бъдат признати за виновни, двамата младежи могат да получат присъди от 15 до 20 години затвор.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили