Застудяване и по-малко слънце през новата седмица

0
Застудяване и по-малко слънце

Новата седмица носи застудяване и по-малко слънце. Това показва прогнозата на метеоролозите от НИМХ към БАН.

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В източните райони около обяд облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, в източните райони – до 6 градуса; максималните – между 13 и 18 градуса.

През нощта срещу вторник и във вторник със североизточен вятър ще проникне малка порция студен въздух. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса, в Югозападна България, където ще остане предимно слънчево – до 18-19 градуса.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

В четвъртък над източната част на страната ще превали дъжд. Температурите ще се понижат и ще бъдат между 6 и 13 градуса.

В петък ще остане предимно облачно, но валежи не се очакват. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 3 и 12 градуса.

През почивните дни времето ще остане хубаво. Валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 4 и 10 градуса.

 

зарядни станции за електромобили