Приключва гласуването за “Кмет на годината”, Стоилов претендент в 2 категории

0
319
Гласуването за

Приключва гласуването за “Кмет на годината”, организирано от сайта kmeta.bg. Авторитетната надпревара с онлайн гласуване се организира за шеста поредна година.

Битката в тазгодишното издание е в 10 категории, победителите, събрали най-много гласове от вота на хората, ще бъдат обявени на 15 ноември на специална церемония в НДК. Тогава ще станат ясни 30-те градоначалници отличници на България.

След първия етап, който приключи на 4 ноември, в 9 от категориите остават по 9 общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва: 3 малки, 3 средни и 3 големи общини. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.

Кметът на Русе Пламен Стоилов е сред финалистите в две от най-престижните категории – „Иновации в образование“, в която ще се конкурира с кметовете на Бургас – Димитър Николов и на Видин – Огнян Ценков и в най-значимата, комплексната, даваща оценка за цялостната дейност в общината –  Кмет на годината. В нея конкуренти на Стоилов ще са отново видинският градоначалник Огнян Ценков и колегата му от Плевен Георг Спартански.

Своя глас за предпочитаните финалисти можете да дадете ТУК:

В категорията – “Кмет на гражданите” ще може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса – 13 ноември 2018 г.