Християнски и мюсюлмански духовници благословиха рехабилитиран пътен участък

0
21-километров участък

С благослов от християнски и мюсюлмански духовници беше официално открит рехабилитирания 21-километров участък от пътя Търговище – Разград. Стойността на проекта е над 15 млн. лева по оперативната програма „Региони в растеж“. На откриването на пътния участък присъстваха зам.-областният управител на Разград Нурие Црънгалова и кметът д-р Валентин Василев, областният управител и кметът на Търговище Митко Стайков и д-р Дарин Димитров.

Напълно е подменена пътната настилка и е подобрено отводняването. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтирани са четирите кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода и за Градина и Островче. Изградена е колекторна система и бетонови бордюри в с. Трапище, подменени са бордюрите в с. Манастирско. За повишаване на безопасността на движение на пешеходците в двете села са изградени повдигнати пешеходни пътеки.

„Рехабилитацията на второкласната и третокласна пътна мрежа ще бъде приоритет за Агенция „Пътна инфраструктура“, защото сме длъжници на хората“. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов при откриването на ремонтираните 21 километра от пътя Търговище – Разград. Той увери, че с въвеждането на тол-системата значително ще бъде увеличен бюджетът и ресурсът на агенцията, така че да могат да бъдат ремонтирани все повече пътища.

„Стремежът на агенцията е да използва всички възможни ресурси по оперативните програми и проекти, както и бюджетни средства, за подобряване на транспортната инфраструктура в страната“, каза още инж. Глосов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили