Слънце и дъжд ще се редуват през новата седмица

0
Слънце и дъжд ще се редуват през новата седмица

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива, слънце и дъжд ще се редуват през новата седмица, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд в много райони ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места, главно в Западна България, временно интензивни и с гръмотевици.

Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна в следобедните часове над Западна и Централна България. Там на места ще превали дъжд, в югозападните райони – придружен с гръмотевици. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните – между 19° и 24°, по Черноморието по- ниски.

Във вторник ще продължи да духа умерен, в Източна България временно силен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат още малко.

В средата на седмицата в Западна България вятърът ще отслабне, на места в четвъртък и ще стихне; в Източна ще бъде от южна четвърт, умерен. Температурите слабо ще се повишат.

В събота вятърът ще се ориентира от запад. Все още в източните райони ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и чувствително затопляне. В неделя ще е без валежи, максималните температури на места ще достигат 30°.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили