14-годишна роди след скок от 4-ия етаж на АГ-комплекса

1

Екшънът, който станал вчера, вдигнал на крак лечебното заведение, за щастие, всичко завършило с „хепи енд“.

По думите на началника на родилното отделение д-р Георги Хубчев, бременното в деветия месец момиче от цигански произход било настанено в отделението в неделя вечерта. В понеделник по обед обаче невръстната бъдеща майка решила, че може да си тръгне. Вместо по нормалния начин с асансьора обаче, избрала прозореца на четвъртия етаж. За късмет, вместо на паважа, паднала на козирката на втория етаж и се разминала със счупена ръка. Бебето, момиченце с тегло 2220 грама, било извадено със спешно секцио. По думите на д-р Хубчев, състоянието му е добро.

Миналата година в русенския АГ комплекс е имало осем невръстни майки под 16 години, каза още д-р Хубчев. Той бе категоричен, че е крайно време се спре с тенденцията деца да раждат деца и да се търси законодателна отговорност и от бащите.

 

 

1 коментар

  1. ….За късмет…. паднала на козирката на втория етаж и се разминала със
    счупена ръка….

    За късмет. За ЧИЙ късмет? Наш или техен? Може би съм късметлия, че ще продължа да плащам детски + „спешно секцио“ за малката циганка, детски за новоизлюпеното циганè, детски за „таткото“, и най-вероятно издръжката в затвора и на двамата щастливи дядовци? А, забравих и за „енергийните“ помощи на цялото им семейство, и за диплянките, календарите и химикалките, дето кметът ще им ги раздава, че да ги интегрира по-добре???

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук