Удължават сроковете за подаване на годишните отчети за дейността за 2019 година

0

Националният статистически институт удължава сроковете за подаване на годишните отчети за дейността за 2019 година за данъчнозадължени лица по ЗКПО и ЗДДФЛ и за предприятия без дейност се удължава до 30 юни 2020 година.

Срокът за предприятията, които подават консолидиран годишен отчет за дейността (КГОД), се удължава до 30 септември 2020 година.

Повече информация за подаване на годишните отчети за дейността на предприятията през 2019 г. можете да намерите в рубриката Респонденти, Годишна отчетност за дейността на предприятията 2019.

От НСИ допълват, че променя организацията си на работа. С оглед мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса се преустановява провеждането на анкетни проучвания, които се реализират чрез директен контакт с населението и спря интервютата „лице в лице“.

Изследванията на домакинствата се провеждат по телефон или чрез електронната поща, където това е възможно и с помощта на Кметствата в малките населени места. Към настоящия момент се провеждат „Наблюдение на домакинските бюджети“ и „Наблюдение на работната сила“.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили