16 февруари – Международен ден на пощальоните и куриерите

0

Международният ден на пощальоните и куриерите, отбелязван на 16 февруари, е време за почит и признание към една от най-древните професии в света. Въпреки че ерата на интернет вече е настъпила, куриерските услуги остават неизменна част от ежедневието ни.

Професията на вестоносците се проследява още в Древна Гърция, Римската империя, Египет, Персия и Китай, където добре развити държавни пощенски връзки бяха осъществявани посредством щафета от пешеходци или конници. Изразът „Не убивай вестоносеца“ остава символ на тяхната важност и рискове, свързани с професията.

Въпреки нарастващата дигитализация, куриерските услуги продължават да бъдат от жизнено значение за обмена на стоки и информация.

Вероятно затова хората от тази професия имат много празници – на 9 октомври например се отбелязва Световният ден на пощата.

Първият известен пощенски документ, открит в Египет през 255 г. пр. Хр., е свидетелство за дългата история на пощенските услуги. Дори и преди това, куриерите са били незаменими във връзката между различните континенти, обслужвайки владетели и императори.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук